maanantai 8. elokuuta 2016

2. KankaatVaatteiden jälkeen kävin vääräoppisesti läpi kankaat, koska kangaskaappi on teinin huoneessa ja teini sopivasti matkoilla. Meillä ei todellakaan ole pulaa säilytystilasta – sitä on ihan liikaa. Entiset asukkaat ovat varustaneet 75 neliön asunnon lukemattomilla seinäkaapistoilla, jotka ovat kaikki eri paria ja rumia. Teinin huoneessa yksi seinä on syvää hyllykaapistoa lattiasta kattoon, mikä tekee sisustamisesta vaikeaa. Toivottavasti saamme Konmarin myötä purettua joitain kaapistoja.

Aloin harrastaa ompelua kymmenen vuotta sitten. Monta vuotta hamstrasin kankaita päättömästi. Ajattelin esimerkiksi, että mitä jos ompelukuume iskee sunnuntaina, ja kangaskauppa on kiinni! Ostelin sitä sun tätä ajatuksella "tästä voisi joskus tehdä jotain". Pian joskus-kankaita oli hirveästi.

Nykyään pyrin ostamaan vain tiettyä projektia varten. Se on kuitenkin haastavaa, koska tarjonta ei yleensä vastaa tarpeita. Jos päätän mennä ostamaan mustaa viskoosia, sitä ei välttämättä ole myynnissä.

En viikannut kankaita pystyyn, kuten varmaan Kondon oppien mukaan pitäisi. Ne näkyvät säilytyslaatikoissa paremmin, kun ovat pinossa.

Perustin vihon, johon kirjoitan ylös kodin asioita. Järjestäessäni kankaita kirjoitin vihkoon listan kankaista sekä ideoita. Voin palata listaan myöhemmin, eikä tarvitse myllätä laatikoita.

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea,tuo niiden kankaiden kirjaaminen vihkoon ja ideoiden kirjaaminen muistiin samaan yhteyteen. Mulla on tätä kangas-ja ompelutarvikeosastoa enemmän kuin laki sallii. Lisäksi kymmeniä kiloja lankaa ja askartelukamaa tonnikaupalla. Ihan turhaan. Mikään ei lopu kesken. Paitsi tietty se, mitä sinulla ei ole. Siihen ei voi varautua.

    VastaaPoista
  2. Näin on. Olen aiemmin lahjoittanut tarvikkeita päiväkotiin ja eskariin, siellä oltiin tosi onnellisia.

    VastaaPoista